Bazi – Cei patru stalpi ai destinului

Zodii chinezestiCand am inceput sa studiez Feng Shui, am aflat ca un factor important care guverneaza viata unui om este destinul lui, iar filozofia Chineza vine sa ne ajute in acest sens cu o stiinta exacta – Cei Patru Stalpi Ai Destinului. Acest sistem reprezinta un calcul astrologic, cei patru stalpi reprezentand ora, ziua, luna si anul nasterii. Sistemul se bazeaza pe calendarul solar, luand in calcul eliptica rotatiei pamanatului in jurul soarelui.

Ca si punct de pornire in astrologia chineza, inceputul anului zodiacal este considerat 4 februarie. Daca primava in zodiacul european vine pe 21 martie, intrand in zodia Berbecului o data cu echinoctiul de primavara, in zodiacul chinezesc – echinoctiul de primavara este considerat mijlocul primaverii. Asadar inceputul primaverii prin deductie, revine datei de 4 februarie. La aceasta data, conform zodiacului chinezesc, vine zodia Tigrului. Astfel zodia Tigrului este intre 4 februarie si 6 martie, adica jumatate in Varsator, jumatate in Pesti. Cam aceasta este singura paralela pe care o putem face intre cele doua sisteme astrologice.

harta_AMCe poate sa ne ofere zodiacul chinezesc? Cei Patru Stalpi Ai Destinului ne poate oferi multe detalii despre personalitatea unui om, despre relatia lui cu membrii familiei, despre mostenirea stramosilor, despre ciclurile de evolutie a norocului, despre potentialul interior, talente si posibile domenii de activitate, compatibilitatea noastra cu alte persoane.

Interpretarea celor 4 stalpi se bazeaza pe cele 12 zodii chinezesti, pe cele 5 elemente primordiale si pe calendarul Hsia – calendarul stravechi al agricultorilor chinezi. Cei 4 stalpi sunt creati de doua tulpini: tulpinile celeste si tulpinile terestre. Maestrul Lo descrie omul ca fiind cu picioarele pe pamant si cu capul in cer. Astfel, omul se afla sub influienta celor doua energii – a cerului si a pamantului. Deobicei tulpinile celeste ne infatiseaza personalitatea exterioara a unei persoane, asa cum este vazuta de ceilalti, pe cand tulpinile terestre ne vorbesc despre interiorul persoanei.

harta_AM8Bazandu-ne pe cei patru stalpi, putem construi stalpii norocului. In stalpii norocului vom gasi informatii despre ciclurile de noroc, despre perioadele bune si cele mai putin bune, despre potentialul drum pe care-l va parcurge omul de-a lungul vietii si despre greutatile sau provocarile pe care trebuie sa le infrunte.

Ca sa interpretam cei patru stalpi, avem nevoie sa transformam datele calendarului nostru, in simbolurile chinezesti ale calendarului de 1000 de ani. Astfel obtinem o schema complexa de date pe care mai apoi putem sa o interpretam, in functie de relatia dintre cele 12 animale si in functie de ciclul creatiei si cel al distugerii a celor cinci elemente. Stalpul zilei ne ofera elementul care reprezinta persoana analizata. Apoi, in functie de celelalte elemente, trebuie sa decidem daca persoana este un element puternic sau un element slab. Daca elementul personal este prea puternic sau prea slab, acesta trebuie echilibrat, fie sustinut de elementele necesare, fie suprimat de acestea.

Ca si orice zodiac, zodiacul chinezesc nu-si propune un scop premonitoriu ci mai ales unul de ghidare al persoanei; un sistem care ajuta omul sa se inteleaga pe el, sa-si inteleaga natura umana, conditia de viata sociala si problemele majore cu care se poate confrunta la un moment dat. O data ce cunoastem punctele forte dar si slabiciunile noastre, intelegem unde sa profitam si unde mai trebuie sa lucram asupra noastra pentru a evolua.

cho-seung-hui-bazi-chart

Cat despre momentele grele din viata, acestea sunt lectiile vietii pe care ar fi bine sa le intelegem si sa le invatam. De exemplu, perioadele aducatoare de depresie si neincredere in fortele proprii, ne invata sa fim optimisti, sa gasim alte surse de energie, sa invatam disciplina prin lucrurile marunte de zi cu zi si regasirea puterii interioare prin vointa. Si daca stim aceste detalii, ne este mai usor sa intelegem aceste provocari, ca privind pozitiv asupra acestora, sa le depasim mai usor, dezvoltandu-ne firesc, traindu-ne viata in bucurie.

Pentru a participa la curs, va rog sa va inscrieti cu titlul “Curs Bazi” aici

De ce as vrea sa studiez Bazi?

De ce sa studiezi Bazi cu mine?

Ce cuprinde cursul de Bazi?

Alte postari interesante:

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Pingback: Cursul de Bazi - Martie 2014! Magia Universului

  2. Pingback: De ce as vrea sa studiez Bazi? Magia Universului

  3. Pingback: De ce sa studiezi Bazi cu mine? Magia Universului

  4. Pingback: Cum esti tu? Magia Universului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>