Feng Shui

Feng ShuiFeng – shui este arta si stiinta, este creatie si calcul matematic, este ritm arhitectural si simbolistica plina de magie, si bineinteles este vant si apa!

In lumea tumultoasa de astazi, plina de tehnici avansate de calcul, unde stilul minimalist devine tot mai des solutia de decor a casei omului modern, iata ca isi face loc, o stiinta plina de controverse si veche de peste 5000 de ani! Atat de “altfel”, insa sustinuta indirect de noile teorii ale fizicii cuantice, feng – shui ne indeamna sa privim spre invataturile stramosilor nostri, fara a ocoli noile descoperiri ale secolelor.

Daca pina in prezent, teoriile materialiste reprezentau ghidul unui trai obisnuit, acum isi face aparitia in viata noastra teoria despre energii. Am inceput sa remarcam ca unele lucruri nu se vad si nu se simt, cum ar fi radiatia, campurile magnetice, sunetele de frecventa depasita de capacitatile noastre, dar ele ne pot influenta in mod dramatic viata.

Nu putem spune ca feng – shui este in totalitate o stiinta chinezeasca, cu toate ca ei au fost cei care au dezvoltat cel mai mult aceasta ramura, studiind atat energiile umane (ex. acupunctura, Qi-gong etc) cat si cele din mediul inconjurator, sau energiile universale. In majoritatea popoarelor exista ceva similar, cum ar fi VAS-TU in India, dar aceste cunostinte s-au pierdut de-a lungul timpului, ramanand cateva superstitii, care din pacate nu sunt fondate. Tocmai din acest motiv, este bine sa invatam de la cei care au dezvoltat ramura respectiva si mai mult de atat, au reusit sa o pastreze pina in prezent. Si iata! ulterior, feng – shui a capatat o vasta raspandire in lumea occidentala si vine cu niste rezultate uimitoare pentru fiecare!

CE INSEAMNA FENG – SHUI PENTRU ROMANIA? Exista persoane neinformate care considera ca feng – shui face parte doar din cultura si traditia chinezilor si o confunda cu superstitiile locale. Bineinteles, fiind o stiinta chinezeasca, are si cateva din influentele respective, dar nu se rezuma doar la acestea. Asa ca deseori sunt intrebata ce legatura are traditia si credinta chinezilor cu stilul de viata “transhumant” romanesc? Si atunci raspund si eu cu o intrebare: De ce trebuie sa existe vreo legatura? Cand mergi la medic pentru acupunctura, nu iti pui aceasta intrebare! Probabil medicina alopata iti va explica intr-un mod foarte “stiintific” faptul ca acele ace iti ating anumiti nervi si astfel se genereaza tratamentul respectiv. Insa daca tot alegi sa apelezi la un tratament care provine dintr-o alta tara, informeaza-te de la persoanele respective cum functioneaza acupunctura! Chinezii spun, ca astfel se regleaza energiile din organsim. Cu acele ace deschidem sau inchidem anumite canale energetice! Nu trebuie sa uitam ca stiinta despre energii a ajutat poporul chinez sa fie un popor puternic veacuri la rand, iar in prezent China este un producator maret ce dicteaza piata mondiala!

Sa ne intoarcem insa la feng – shui! Feng – shui lucreaza cu energiile terestre si uneori chiar, ne invata cum sa le utilizam si pe cele universale in folosul nostru. Feng – shui nu se raporteaza la nici o religie! Nu este religie si nu este credinta, desi multi vor sa-i atribuie acest lucru! Crezi sau nu crezi, depinde de tine! Energiile insa functioneaza pentru toti la fel! Astfel daca ai cumva usa apartamentului fata in fata cu liftul sau ghena, nu cred ca vei fi nici foarte bogat, nici foarte sanatos! Poate sa nu fie valabil pentru toti membrii familiei, unii sunt mai sensibili sau mai atrasi fata de anumite energii, dar categoric succesul sau insuccesul lor te influenteaza si pe tine!

Cat despre simbolistica, aici este altceva! Nu confundam simbolurile chinezesti cu Feng Shui! Simbolurile care apar in cartile de Feng Shui sunt superstitii chinezesti! Nu inseamna neaparat ca acestea nu functioneaza, eu am vazut cazuri cand acestea dau rezultate! Dar ele nu fac parte din stiinta Feng Shui si e pacat ca pun sub umbra o stiinta deosebit de sofisticata! Putem utiliza simboluri si ele pot functiona, dar puterea lor si influienta lor e mai degraba asupra subconstientului, decat asupra energiilor terestre! Desi ambele, atat Feng Shui, cat si Simbolistica, fac parte din stiintele oculte, diferenta si puterea lor de influienta difera mult una fata de cealalta! Simbolurile par sa fie mai mult ca niste superstitii si puterea lor asupra noastra o putem doar banui sau simti, aceasta nu poate fi comensurabila! Feng Shuiul in schimb poate fi masurat si analizat ca o adevarata stiinta, prognozand cu exactitate influienta casei asupra locuitorilor sai!

Mie-mi plac glumele bune, iata una la care am ras cu pofta:

Alte postari interesante:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>