Testoasa care mi-a adus un job…

four-heavenly-guardians-dragon-tiger-phoenix-and-turtle-5

 

Imi amintesc de anul 2005, cand dupa masterat trebuia sa-mi gasesc un loc de munca. Nu era o problema in Bucuresti in acele vremuri sa gasesti ceva, dat fiind faptul ca exista un bum economic si se deschideau sute de firme mai mici sau mai mari, apareau posturi la banci si multinationale, fiecare isi gasea un loc al lui pe undeva. Se cerea experienta si eu aveam cateva luni de munca la activ, iar pe langa limba engleza mai stiam si rusa. Parea o provocare oarecum optimista, doar ca… eu nu eram “din Romania”. Eu fusesem o studenta din Basarabia in Bucuresti, iar acum desi simteam, gandeam si paream sa fiu de-al locului, nu aveam cetatenie romana, nu aveam inscriere in Bucuresti si se introdusese-ra permisele de munca si permisele de sedere pentru basarabeni.

Ca sa pot munci in Romania, ¬†compania care ma lua, trebuia sa-mi faca un dosar special pentru permisul de munca si apoi cu acesta puteam obtine un drept de sedere in Romania. Indiferent de cat de buna eram la testul de calculator sau de limba engleza, si faptul ca aveam o facultate si un masterat, acestea nu contau, cand intervievatorii realizau calvarul de acte care urmau o data cu angajarea mea. Mai mult, nu beneficiau de aceleasi avantaje a scutirilor de taxe, ca atunci cand luau un alt student proaspat absolvit cu cetatenie romana. Asa ca, iata-ma in Bucuresti – fara bursa, fara acte, fara sustinere financiara din partea parintilor – caci ma chemau acasa si le era si lor greu, fara cunoscuti puternici, cu sanse minime de angajare, cu o relatie care tocmai se incheiase. Eram singura si nu puteam conta decat pe mine. Am avut norocul imens de a sta la gazda la o doamna minunata, care ma astepta cu chiria si care a avut un suflet enorm sa nu ma alunge in vremurile grele in strada. Si care imi zicea “Mai cauta, mama, ca poate te ia cineva…”

Nu mai stiam ce sa fac si cum sa fac, unde sa mai sun, unde sa mai trimit mailuri si aplicatii. Pana la urma, supravietuirea mea, independenta mea si posibilitatea de a ramane in Bucuresti – toate acestea puteau exista numai daca aveam un job. Si tot ce obtinusem pana atunci, erau numai refuzuri. “Nu, domnisoara, permis de lucru? Noi nu facem asa ceva.”

Dar, eu eram cu Feng Shui. Aveam o carte stralucitoare, care zicea in rusa ca orice e posibil. Si citeam cartea aia in fiecare seara, iar a doua zi o luam de la capat: cautat anunturi, sunat pe anunturi, trimis email, aplicatie online, mers la interviu. Si iata ca intr-o seara, cand deja trecuse-ra cateva luni, pe la inceput de octombrie, disperarea mea incepuse sa fie cam mare. Si in toate aceste emotii, am citit in carte ca poti atrage oportunitati de angajare, daca amplasezi o broasca testoasa la nord. Suna un pic trasnit si eu nu aveam nici un sfant. Dar m-am trezit dimineata si in loc sa mai scriu mailuri, am mers la Cocor, unde stiam eu ca exista un magazin de Feng Shui. Cu ultimii banuti din buzunar, mi-am cumparat o testoasa de marimea unui ou, realizata dintr-o piatra neagra (asa scria in carte Рsa fie neagra) .

Am ajuns acasa si am cerut de la gazda un bol dragut. Am primit o scrumiera mai maricica, in care am pus niste apa si am instalat in ea, drept pe mijloc, testoasa neagra. In jur am dat drumul la niste banuti de metal. Sub toata chestia, am amplasat DORINTA – “Eu am un post minunat de lucru, legat de limba rusa, intr-o companie internationala cu salariu de…”

Ma credeti sau nu, in doua saptamani m-am angajat la o filiala moscovita, deschisa recent in Bucuresti, care avea nevoie de un Asistent Manager. Iar de acolo istorie, pentru ca la salariul pe care mi-l doream, a fost o jumatate de pas. Actele le-am facut greu, dar am reusit sa le fac si in sfarsit de Craciun, am ajuns si acasa in Chisinau. Nu mai zic, dupa aceea, am tot folosit simboluri de cate ori am invatat ceva nou. Si am simtit cum Universul ma rasplateste pentru credinta, speranta si entuziasmul de copil, pentru ca era imposibil sa nu ma bucur de rezultatele care apareau.

Simbolurile Feng Shui nu modifica energiile in casa si nu aduc schimbari radicale, dar aduc schimbari mici si importante si te ajuta sa intelegi ca sincornicitatea coincidentelor e un limbaj special intre noi si Fortele Supreme care ne ajuta mereu – fie ele Ingeri, Dumnezeu sau poate au alte nume, nestiute de noi :) Sunt prietenii si calauzitorii nostri, iar aceste simboluri mi-au deschis ochii spre o lume noua :)

Nu spun ca munca pe langa toate aceste lucruri nu conteaza, sau ca m-am prezentat execrabil si am reusit oricum. Din contra, am facut eforturi uriase, am luptat si am incercat sa dau cat puteam de mult. Dar este cert ca nu a fost “noroc chior” si nu a fost ”o simpla coincidenta”. Mai ales ca in perioada aia, am vazut atat de multi basarabeni, obligati de situatie sa se intoarca inapoi. Si mai e o chestie, am repetat :) cu o testoasa vie apoi, peste vreo 3-4 ani :) si m-am angajat din nou, la fel de spectaculos :)

In urmatorul articol voi scrie ce inseamna pentru mine personal sa pui dorinte si despre indeplinirea lor. Sunt sigura ca foarte multi dintre voi ar vrea sa bata la usa, la care am batut eu in anii 2004-2005 si nu numai.

Alte postari interesante:

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Buna! Cum se numeste cartea in care ai gasit aceasta prezentare feng shui? Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>